Oktoberfest

Den  24 och 25 oktober arrangerade EVNT & NÖJE Oktoberfest på Seaside Björkö.
Oktoberfest är en stor ölfestival, som hålls varje år i den tyska staden München i Bayern, den arrangerades första gången år 1810 och anses numera vara världens största folkfest. Nu var det Björkös tur att testa denna festival med allt som hör till. Lokalen på Seaside bytte skepnad och inredningen i festlokalen byttes ut till traditions enliga blåvita färger, bord och bänkar. På oktoberfestmenyn stod en kalte platte, en tysk korvtallrik med sauerkraut och pretzel. 

Under Oktoberfest bär kvinnor traditionellt Dirndl medan männen traditionellt bär Lederhosen, och det var många som hade gått all in för att få rätt stämning på kvällen. Kungligt besök fick vi dessutom av Drottning Silvia, och från tyska sportvärlden kom Boris Becker och Rudi Föller. En riktig tyskfest var det alltså. Priser delades ut till kvällens bäst klädda man och kvinna och det fantastiska bandet från Österrike, Das Alpen Echo mit Helmut unt Heinz sjöng, joddlade och spelade Umpa Bompa på allra högsta nivån. 
En otrolig stämning blev det under kvällarna och ingen kunde sitta stilla på bänkarna under de sista timmarna i festlokalen.

Närmare midnatt tog DJ Hebbe över musiken inne i  restaurangen och dansgolvet fylldes snabbt. En bra blandning mellan gammalt och nytt spelades vilket var uppskattat av alla Oktoberfest gäster.

Seaside Shuttle transporterade våra gäster från grannöarna till och från Björkö, ett perfekt sätt att ta sig till Björkö för att uppleva alla olika arrangemang på Seaside. 
Nästa år blir det Oktoberfest igen, då kör vi endast en kväll och alla ni som missat årets Oktoberfest bör vara ute i god tid för att boka. Vi hade två fantastiska kvällar!

loading...